Oreglerade mäklare för binära optioner

Ett av de bästa sätten att handla säkert på är att skilja mellan reglerade och oreglerade mäklare. Oreglerade mäklare är inte licensierade av finansorgan eller myndigheter som styr handel med binära optioner. Vi rekommenderar inte att handla med oreglerade mäklare eftersom vi inte tror att de kan erbjuda fullgod säkerhet för kunderna och deras pengar. Det är alltid bättre att välja en reglerad mäklare i stället.

Listan nedan visar oreglerade binära mäklare.

 

 • Mäklare
 • Minsta
  insättning
 • Minsta
  investering
 • Max. avkastning
 • Betyg
 • Handel
 • Binära mäklarrecensioner

Varför är reglering av binära mäklare så viktigt?

Många kunder undrar säkert varför det är så viktigt att söka sig till en reglerad binär mäklare, särskilt med tanke på att oreglerade mäklare ofta erbjuder högre bonusar och andra förmåner.

Svaret är enkelt – de reglerade mäklarna är skyldiga att följa all lagstiftning och alla bestämmelser som utfärdats av berörda myndigheter. Det innebär att konsumentskyddet ligger på en mycket högre nivå eftersom myndigheterna värnar om kundernas rättigheter. Det lämnar inte mycket utrymme för falsk marknadsföring, manipulation eller andra oetiska affärsmetoder eftersom det kan leda till förlorad licens.

Reglerade mäklare är seriösa företag. Om du däremot handlar med oreglerade mäklare löper du större risk att bli lurad av ett oprofessionellt företag. Genom att handla med reglerade företag får du möjlighet att handla i en säker miljö redan från början.

Varför är oreglerade binära mäklare farliga?

Olicensierade mäklare är inte nödvändigtvis blufföretag, men oreglerade mäklare har ofta färre skyldigheter gentemot användarna. När det gäller reglering skiljer sig binära optioner inte från andra branscher – utan licens är risken större.

Även om det kan verka värt risken att handla med en oreglerad mäklare med tanke på de höga utlovade vinsterna måste man vara medveten om att man utsätter sig själv, sina uppgifter och sina pengar för onödiga risker genom att låta företag som drivs “under radarn” ha hand om dem med tveksamma villkor. Det innebär att reglerna för binära optioner kan ändras när som helst. Reglerande myndigheter ser dessutom sällan med blida ögon på oreglerade binära mäklare och publicerar ofta varningar om deras verksamhet inom vissa områden. Det är inte ovanligt att en oreglerad mäklare plötsligt försvinner på grund av varningar. Om det skulle inträffa lämnas kunderna åt sitt öde och förlorar ofta sina pengar helt.

FBO:s allmänna erfarenhet är att oreglerade mäklare ofta ägnar sig åt oprofessionellt beteende. Oprofessionella affärsmetoder försätter ofta kunder i ofördelaktiga positioner utan att de ens själva får reda på vad som pågår.

Exempel på oprofessionellt beteende från oreglerade binära mäklare

Oetiska affärsmetoder är ibland svåra att känna igen eftersom de ofta döljs bakom blinkande reklambanners och stora löften. Kunderna blir så imponerade att de inte omedelbart inser att de fallit offer för lömska villkor, spam, påstridiga uppringningar och övertalande “personliga” mäklare som inte ser till ens eget bästa intresse.

Bonusar och förmåner

Olicensierade mäklare delar ofta ut oombedda bonusar som kunderna inte vill ha eller helt enkelt har oförmånliga bonusvillkor som ingen någonsin upplysts om. Villkoren gör det nästan omöjligt att ta ut sina pengar som på sätt och vis hålls gisslan. För att få ut sina pengar kan man behöva uppnå en extremt stor handelsvolym som i praktiken kan vara mycket svår att uppnå. Reglerade mäklare å andra sidan följer aktuella bestämmelser om bonusar och är skyldiga att varna och upplysa kunderna om sina villkor och möjligheter. Ta reda på allt om bonusar för binära optioner.

Nekade uttag

Det här problemet uppstår ofta med olicensierade mäklare. Eftersom kunden inte har något rättsligt skydd i form av en myndighet låter mäklaren ofta bli att behandla uttag och försöker alltid komma med en ursäkt. I stället för en utlovad behandlingstid på 5 dagar kan det ta flera månader att få sina pengar, även om alla villkor har uppfyllts.

Automatiserad bluffhandel och hanterade konton

Autohandel är ett mycket populärt sätt att handla på. Robotar handlar automatiskt utefter precisa marknadsanalyser. Men vissa oreglerade mäklare har egna robotar som medvetet gör olönsamma affärer eller använder tjänsten utan användarens godkännande.

Samma sak gäller för “hanterade” konton som påstås skötas av erfarna handlare. De sägs sköta affärerna å kundens vägnar och utlovar hög avkastning, men faktum är att de i stället går med förlust. De hävdar också att de har tillåtelse att handla för kundens räkning, men de uppger sällan några bevis för det. Ibland kan kunderna förlora sina pengar på en enda natt utan att förstå vad som har hänt, eftersom de aldrig gett sitt tillstånd till de aktuella affärerna.

Påstridiga telefonsamtal och spam

Olicensierade mäklare använder ibland stulna kunduppgifter. De sprider ofta kundernas personliga information som till exempel telefonnummer eller e-post till andra företag. Detta förfarande är extremt oprofessionellt och gör att kunden inte längre vågar lita på sin mäklare.

Personuppgifter är privata och konfidentiella. Oseriösa mäklare som agerar på det sättet förstör ryktet för alla andra mäklare – även reglerade. Läs mer om påstridiga telefonsamtal och stulna personuppgifter inom branschen för binära optioner.

Hur regleras binära mäklare?

Regelverk för binära mäklare varierar kraftigt från land till land. Det finns många olika bestämmande organ över hela världen. Här är de allra viktigaste: Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) reglerar mäklare i EU. Commodity Futures Trading Commission (CFTC) har hand om bestämmelser för binära optioner i USA. Amerikanska kunder bör vara medvetna om att binära optioner i USA endast är tillåtna via reglerade marknader som till exempel NADEX.

Även om CySEC har hand om licensieringen för hela EU föredrar vissa länder att ha lokala regler. Det gäller till exempel för Frankrike där binära optioner regleras av Autorité des marchés financiers. Andra länder stöder helt och fullt CySEC och lägger sig inte i deras lokala agenturer såvida det inte gäller varning om oreglerade mäklare. Exempel på andra reglerande organ i EU är italienska CONSOBFCA i Storbritannien och Finanstilsynet i Danmark.

Binära optioner regleras även i andra delar av världen. I Australien finns Australian Securities and Investments Commission (ASIC), och i Nya Zeeland regleras de binära mäklarna av Financial Markets Authority (FMA). I Kanada regleras binära optioner i alla territorier och provinser. Det huvudsakliga organet är Investment Industry Regulatory Organization of Canada (IIROC).

Alla dessa reglerande organ publicerar regelbundet information om nya oreglerade mäklare som dyker upp på marknaden och fokuserar på att skydda allmänheten från olicensierade företag.

Reglerade och oreglerade mäklare för binära optioner

cysec logoDet innebär förstås inte att alla oreglerade mäklare är oprofessionella. Vissa av dem är riktigt bra på vissa områden men saknar helt enkelt licens. Men vi på Fair Binary Options anser trots det att det viktigaste av allt är att ha licens, eftersom vi alltid sätter våra läsare i främsta rummet. Många läsare som hört av sig till vår kundtjänst har upplevt problem med att handla med oreglerade mäklare. Av det skälet kan vi helt enkelt inte rekommendera oreglerade mäklare.

Reglering har många fördelar för både mäklare och användare. Med licens blir binära mäklare legitima företag som går att lita på. Kunderna får ytterligare instanser att vända sig till och kan alltid lita på att få hjälp från mäklaren. Tack vare reglering vet båda sidor vad de kan förvänta sig och vad deras skyldigheter är. Det finns inget utrymme för oprofessionella tillvägagångssätt.

Här är några exempel på skyldigheter för reglerade binära mäklare som ska se till att alla kunder får rättvis behandling:

 • Kundverifikation
 • Kundförsäkring
 • Separerade konton
 • Autentisering av bonusar
 • Ärlig reklam
 • Professionell kundtjänst
 • Frekventa företagsrapporter som skickas in till reglerande organ/kommissioner

Oreglerade mäklare är inte skyldiga att följa dessa regler över huvud taget. Man får helt enkelt hoppas på att de är ärliga och känner för att hjälpa till. Om du väljer en oreglerad mäklare utsätter du dig själv (och dina pengar) för mycket större risk än nödvändigt. Inget kan hindra oreglerade mäklare från att spendera kundernas pengar på egna företagsresor eller att upprätta omöjliga villkor för sina bonusar. De kan använda precis vilken taktik de vill för sin kundtjänst och kan när som helst försvinna.

Dessutom erbjuder de flesta regelorgan (som CySEC) viss monetär kompensation om kunden skulle ha svårt att ta ut sina pengar från en konkursmässig mäklare. Det innebär att man som kund alltid har någon att vända sig till om man inte lyckas lösa eventuella problem med mäklaren. Man kan också rapportera oprofessionellt beteende till styrorgan vilket inte är möjligt för oreglerade mäklare.

 

Lista med de bästa 10 mäklarna

 • Mäklare
 • Minsta insättning
 • Maximal avkastning
 • Recensioner
 • $250
 • -
 • CryptoRobot
 • iqoption logo small
 • $10
 • N/A
 • IQoption
 • etoro logo 200
 • €200
 • -
 • fxmasterbot logo small
 • $100
 • 89%
 • FXMasterBot
Ditt kapital kan komma att riskeras